top of page

Time to Blossom

Εργαστήριο φωτογραφικού βιβλίου

Το “Time to Blossom” είναι ένα πειραματικό εργαστήριο, που εστιάζει στην διερεύνηση, την ανάπτυξη και τη δόμηση οπτικών αφηγήσεων, μέσα από την διαδικασία δημιουργίας ενός έργου με τη μορφή φωτογραφικού βιβλίου.

Μέσω μιας σειράς ομαδικών και ατομικών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να ερευνήσουν, να εμπνευστούν, να πειραματιστούν και να ιχνηλατήσουν πολλαπλές αφηγηματικές προσεγγίσεις στο έργο τους, σε διάλογο με άλλα έργα και πρακτικές από το χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, της τυπογραφίας, της λογοτεχνίας και των εικαστικών τεχνών.

Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το εργαστήριο θα ακολουθήσει μια συνθετική πορεία, περνώντας απ’ όλα τα δημιουργικά στάδια παραγωγής ενός βιβλίου: από τη σύλληψη της ιδέας, την επιλογή, την ακολουθία των εικόνων και το σχεδιασμό έως την επιλογή των υλικών και των μεθόδων βιβλιοδεσίας και εκτύπωσης.

Ταυτόχρονα, στη διάρκεια του εργαστηρίου θα χαρτογραφηθούν οι επιλογές αυτοέκδοσης, τα ανεξάρτητα εκδοτικά εγχειρήματα, τα διεθνή φεστιβάλ και οι φουάρ καλλιτεχνικών βιβλίων καθώς και οι δυνατότητες διανομής, προβολής και προώθησης, στο πεδίο της σύγχρονης σκηνής των φωτογραφικών βιβλίων.

Στόχος του εργαστηρίου, είναι οι συμμετέχοντες, να έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν δεξιότητες και να μυηθούν σε βασικά εργαλεία, μεθόδους και πρακτικές, που θα τους επιτρέψουν να διανύσουν την απόσταση για την παραγωγή και την παρουσίαση ενός συνεκτικού έργου σε μορφή χειροποίητου φωτογραφικού βιβλίου.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους, εικαστικούς και κινηματογραφιστές που έχουν αναπτύξει μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα φωτογραφικού έργου.

Εισηγητής:

Ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στο Ζαρό Κρήτης. Η καλλιτεχνική του πρακτική επικεντρώνεται σε πειραματικές φωτογραφικές τεχνικές, αναλογικές διαδικασίες εκτύπωσης, καλλιτεχνικές εκδόσεις και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Το έργο του έχει παρουσιαστεί διεθνώς και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Ανάμεσα στις εκθέσεις που έχει συμμετάσχει συγκαταλέγονται: Foam-Talent, Μουσείο φωτογραφίας του Άμστερνταμ, Ολλανδία∙ Belfast Photo Festival, Ηνωμένο Βασίλειο∙ Emop Berlin, Γερμανία∙ Beyond Boundaries, Aperture Gallery, ΗΠΑ∙ PhotoEspana, Ισπανία∙ Verzasca Foto-Festival, Ελβετία∙ Salon de la Photo, Γαλλία∙ Museum of Contemporary Art, Mattatoio Roma, Ιταλία∙ Circulation(s) Festival, Γαλλία∙ Festival de Fotografia de Tiradentes, Βραζιλία∙ International Felifa, Αργεντινή∙ Moving Museum of Photography, Αζερμπαϊτζάν∙ Month of Photography, Los Angeles, ΗΠΑ∙ Voies Off, Arles, Γαλλία∙ Είναι συνιδρυτής του ανεξάρτητου καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens, όπου από το 2018, επιμελείται καλλιτεχνικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια με πεδίο εστίασης τη σύγχρονη φωτογραφία και τα φωτογραφικά βιβλία. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Phases. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. https://www.yatrom.net

Time to Blossom 2024 SEPTEMBER.jpg

KINOYMENA ΚΟΛΑΖ

Ή ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Αδιαμφισβήτητα, το κολάζ είναι μία ιστορία. H χρήση καθημερινών αντικειμένων -όπως εφημερίδες, ταπετσαρίες, μουσικές παρτιτούρες και άλλα καθημερινά αντικείμενα -κάνει την τεχνική αυτή προσβάσιμη στον περισσότερο κόσμο. Ο όρος κολάζ επινοήθηκε από τον Ζορζ Μπρακ και τον Πάμπλο Πικάσο, με σκοπό να περιγράψει τους κυβιστικούς πίνακες τους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πρώτο καλλιτεχνικό κολάζ ήταν η "Νεκρή φύση Μπαχ"(1912) του Μπρακ. Πολλοί ζωγράφοι εμπνεύστηκαν από τα κολάζ: από τον Umberto Boccioni που απεικόνισε σκηνές πολέμου απευθείας σε εφημερίδες ως την νταντίστρια Hannah Höch, που χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική ως πολιτική πρόκληση. Τη δεκαετία του ογδόντα, ο Βρετανός καλλιτέχνης David Hockney ήταν ένας από τους πρώτους που πειραματίστηκε με το κολάζ φωτογραφιών και την ίδια εποχή κάνουν την εμφάνιση τους και στον κινηματογράφο, τα κολάζ κινουμένων σχεδίων του Terry Gilliam, ως μέρος των ταινιών των Monty Python.  

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε κινηματογραφιστές, γραφίστες, εικαστικούς, δημιουργους φανζίν και άτομα που τους αρέσει το κολάζ, με σκοπό να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη χρήση αναλογικών και ψηφιακών μέσων και να δημιουργήσουν ιστορίες που συνδυάζουν διάφορες τεχνικες animation και stop motion με σκοπό να φτιάξουν κινούμενα κολάζ εμπνευσμένα από τα είδη του τρόμου, του οικο-τρόμου και της επιστημονικής φαντασίας, χρησιμοποιώντας την πόλη της Αθήνας ως καμβά.

 

Το εργαστήριο αποτελείται από τρεις τετράωρες συναντήσεις και οι συμμετέχοντες θα πρέπει είναι εξοικειωμένοι με προγράμματα επεξεργασίας κινούμενης και στατικής εικόνας. Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα After Effects (εναλλακτικά, οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Photoshop, σε συνδυασμό με το Premiere Pro). Για την συλλογή του υλικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί επαγγελματικός εξοπλισμός (dslr/slr κάμερα)  ή/και απλό smartphone ή tablet. Τα προγράμματα πρέπει να είναι εγκατεστημένα στο laptop εργασίας  πριν την έναρξη του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να φέρουν μαζί τους ψηφιακές ή και εκτυπωμένες φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών, κόλλα, μαρκαδόρους και μπογιές. 

 

Το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας τους θα παρουσιαστεί σε μια ανοικτή εγκατάσταση στο Zoetrope με το τέλος του εργαστηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τα έργα τους με το κοινό.
 

Εισηγήτρια:

Η Δήμητρα Μητσάκη είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μοντέζ και παραγωγός. Ζει στην Αθήνα όπου ξεκίνησε τη δική της εταιρεία παραγωγής, την FLP Athens. Η Δήμητρα έχει γράψει, σκηνοθετήσει, γυρίσει και μοντάρει αρκετές ταινίες μικρού μήκους και βίντεο, ενώ γράφει και σκηνοθετεί επίσης θεατρικά έργα. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Ουκρανία, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Βοσνία και τη Γαλλία. Η τελευταία της ταινία είναι το υβριδικό ντοκιμαντέρ Is the City dead? (2022), ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας Τα ζώα στο δάσος, της οποίας το σενάριο  βραβευτηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση και παράλληλα βρίκεται στην προπαραγωγή του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Άγριοι Δρόμοι, του οποίο του σχέδιο συμμετείχε στο 10ο Pitching Forum του Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η Δήμητρα σπούδασε κινηματογράφο στο filmArche του Βερολίνου, την πρώτη και μεγαλύτερη αυτοοργανωμένη σχολή κινηματογράφου στην Ευρώπη (2013-2016). Σπούδασε θεατρική συγγραφή στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας (2017-2019). Τα θεατρικά της έργα Ποίηση Βουκολική και Χαμένα Κορίτσια ή Μέζερμπουργκ έχουν παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο σε μορφή αναλογίου. Η Δήμητρα είναι alumna του Talents Sarajevo και του Film Stage Studio 2017. Κατά την περίοδο 2020-2021, η Δήμητρα, συμμετείχε στο εργαστήριο Peripheral Vision. Repurposing the Archive που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου, όπου δημιούργησε την ταινία The Other Moon η οποία έχει παρουσιαστεί σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ. Η Δήμητρα είναι ιδρυτικό μέλος του Balkan Can Kino, ενός pop up κινηματογράφου, εργαστηρίου και κινηματογραφικού φεστιβάλ. Εκτός του κινηματογράφου, η Δήμητρα κάνει κολάζ από το 2005 και δύο από αυτα έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο “Athens by Collage The Representation of the Metropolis Between Realism, Intervention and Autonomy’, του Fabiano Micocci, εκδόσεις Anteferma και έχει ενσωματώσει την τεχνική του κινούμενου κολάζ στα έργα της. 

p1 .jpg

The Act of Publishing  

by Sebastian Arthur Hau

To τριήμερο αυτό εργαστήριο εστιάζει στην ανατομία της δημιουργίας φωτογραφικών βιβλίων, ενώ την ίδια στιγμή χαρτογραφεί τις δυνατότητες έκθεσης, ορατότητας, προώθησης και διανομής φωτογραφικών βιβλίων σε διεθνές επίπεδο. 

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εργαστούν συλλογικά και μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων ν΄ ανακαλύψουν δημιουργικές και εκδοτικές δυνατότητες του έργου τους. Ο Sebastian Arthur Hau θα σταθεί και θα αναλύσει κάθε φωτογραφικό έργο, προκειμένου να αναδειχθούν όλες οι δημιουργικές τους δυνατότητες, μέσω μιας συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων που θα συντονίσει η ομάδα του Zoetrope.

 

Με βάση τα υλικά και το έργο που θα φέρουν οι συμμετέχοντες, θα ξεδιπλωθούν πολλαπλές όψεις που αφορούν στην δημιουργία φωτογραφικών βιβλίων, όπως η αναγνωσιμότητα και η επικοινωνιακότητα, η καλλιτεχνική έκφραση ή και η πολιτική τοποθέτηση, η ποσότητα των σελίδων, η φόρμα και το φορμά. Δουλεύοντας επάνω σ΄αυτά τα σημεία της παραγωγής φωτογραφικών βιβλίων, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση του που ακριβώς βρίσκονται αναφορικά με τη διαδικασία έκδοσης τους.  

 

Επιπλέον, το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην εξερεύνηση της εκδοτικής αγοράς και των δυναμικών της, σε ότι έχει να κάνει με την εύρεση εκδότη, την προώθηση, την πώληση και τη διανομή φωτογραφικών βιβλίων, εξετάζοντας διεξοδικά φεστιβάλ, βραβεία φωτογραφικών βιβλίων, συλλέκτες, αναθέσεις, βιβλιοπωλεία και δίκτυα διανομής. Μετά την πανδημία η δομή του συστήματος διανομής άλλαξε, ωστόσο το εργαστήριο στοχεύει ακριβώς στο να προσφέρει ένα χάρτη πορείας για κάποιο που επιθυμεί να εκδώσει το έργο του και να το φτάσει ‘εκεί έξω’.  

 

Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στο πως το έργο τους μπορεί να μεταμορφωθεί και να εκδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε φωτογραφικό βιβλίο μέσα από μια ατομική συνάντηση με τον Sebastian Arthur Hau.

 

Απαιτήσεις Συμμετοχής:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν δημιουργήσει ένα dummy φωτογραφικού βιβλίου (σε φυσική ή ψηφιακή μορφή) καθώς και σε καλλιτέχνες που έχουν αυτο-εκδόσει κάποιο φωτογραφικό τους βιβλίο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποια ψηφιακή συσκευή ιδανικά με το σύνολο του έργου τους, που σχετίζεται με το φωτογραφικό τους βιβλίο, ώστε να μπορεί να ειδωθεί και να αντιμετωπιστεί δημιουργικά μαζί με το υπόλοιπο υλικό πάνω στο οποίο εργάζονται.  

 

Εισηγητής:

Ο Sebastian Arthur Hau εξειδικεύεται σε καλλιτεχνικά και φωτογραφικά βιβλία. Εργάζεται ως ειδικός σε σύγχρονα και σπάνια φωτογραφικά βιβλία για τον ψηφιακό δημοπρατικό οίκο Catawiki ενώ διοργανώνει το φουάρ φωτογραφικών βιβλίων Polycopies Paris μαζί με τον Laurent Chardon. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής του τμήματος βιβλίων και εκδηλώσεων στο Le Bal, στο Παρίσι. Έχει συνιδρύσει και συνδιευθύνει το Polycopies Paris και το Cosmos Arles Books, μια παράλληλη δράση του διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας Rencontres d’ Arles, που εστιάζει σε σύγχρονες φωτογραφικές εκδοτικές πρακτικές. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις στη Βαρσοβία, τη Λειψία, την Κολωνία, την Αρλ και το Παρίσι και αρθρογραφεί για διεθνή περιοδικά.

Sebastian Workshop 2024.jpg

Cinema on Paper | The Photobook and the Cinematic

A workshop by Natasha Christia


Παρότι ο κινηματογράφος και η φωτογραφία αντιμετωπίζονται συχνά ως δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, η αλληλεπίδραση τους είναι καταλυτική. Χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τον θεμελιώδη τόμο Photography and Cinema (Reaktion Books, 2008) του David Campany, μια σειρά από δημοσιεύσεις συνέβαλαν στην περαιτέρω διεπιστημονική έρευνα πάνω στα δύο μέσα και τα γλωσσικά τους εργαλεία. Την άνοιξη του 2017 κυκλοφόρησε το Aperture Photobook Review #12. Με τίτλο «Under the Influence» και επιμέλεια της Daria Tuminas, το τεύχος φιλοδοξούσε να προσφέρει μια εισαγωγική έρευνα για τον κινηματογράφο και το φωτογραφικό βιβλίο (photobook). Διευρύνοντας αυτόν τον ερευνητικό διάλογο, το εργαστήριο ‘Cinema on Paper’ θα εξετάσει σε βάθος την επιρροή του κινηματογράφου και του «ήθους» του στο φωτογραφικό βιβλίο. Συνδυάζοντας θεωρία και πράξη, και, πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά έργων και δημιουργών, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τον «έντυπο κινηματογράφο», μέσα από ένα αφηγηματικό, θεματικό και οντολογικό πρίσμα. Το εργαστήριο θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στο πώς αποδίδονται στο φωτογραφικό βιβλίο τόσο διαφορετικές μορφές κινηματογραφικής αφήγησης και γραφής, όσο και τα καίρια φορμαλιστικά ερωτήματα και ορόσημα της κουλτούρας του σινεμά εν γένει.


H έρευνά μας θα καλύψει μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα θέματα:


1 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ
Η απόδοση των κινηματογραφικών αφηγηματικών τρόπων στο photobook και τις αναζητήσεις του για αφηγηματικότητα (storytelling). Οι αρχές του μοντάζ και της σεκάνς, αποκαθιστώντας μια αίσθηση κινηματογραφικού χρόνου. Το εφέ της οθόνης στην έντυπη σελίδα. Το μονοπλάνο (long take) (από το Art Cinema στο photobook).


2 ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Μια κυριολεκτική μετάφραση κινηματογραφικών ειδών και προσεγγίσεων.
Οι «Συμφωνίες των πόλεων» σε ταινίες και φωτογραφικά βιβλία. Τα πολιτισμικά και κοινωνικά φαινόμενα του φωτο νουβέλας και του photo roman To photobook ημερολογιακού χαρακτήρα. Η ενσάρκωση της δοκιμιακής ταινίας στο photobook. Η επιρροή της θεωρίας του ντοκιμαντέρ και του εθνογραφικού κινηματογράφου στο σύγχρονο φωτογραφικό βιβλίο που βασίζεται στην έρευνα και η αναζήτησή του για εναλλακτικές και πολυφωνικές αφηγηματικές οδούς.

 

3 ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ: Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
Η κινηματογραφική κουλτούρα και οι φορμαλιστικές της ανησυχίες στο photobook. Φωτογραφικά βιβλία που «παραθέτουν» ή παραπέμπουν σε στιγμιότυπα ταινιών. Ο απεριόριστος κινηματογράφος (infinite cinema) έναντι του άπειρου βιβλίου. Υβριδικές περιπτώσεις, το βιβλίο ως επέκταση της κινηματογραφικής ταινίας. Μονοπάτια εξέλιξης και πειραματισμού.

 

Η Νατάσσα Χριστιά εργάζεται ως επιμελήτρια, αρθρογράφος και εκπαιδευτικός στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με έδρα την Βαρκελώνη. Η έρευνά της επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία, το αρχείο, το φιλμ και το φωτογραφικό βιβλίο (photobook) συνδιαλέγονται με την καλλιτεχνική πρωτοπορία του 21ου αιώνα, συμβάλλοντας στην αναθεώρηση και ανανέωση των κυρίαρχων αφηγηματικών σχημάτων και ιδεολογικών μύθων του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού. www.natashachristia.com

CINEMA ON PAPER POSTER FN.jpg

Gazing the Gaze | H μορφή και το στυλ στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ

Carlos Muñoz Gómez-Quintero

 

Εισαγωγή

Το εργαστήριο ‘Gazing the Gaze’ επικεντρώνεται στην κινηματογραφική εικόνα και στην καλλιτεχνική πρακτική της διεύθυνσης φωτογραφίας στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, διερευνά τις διαδικασίες γένεσης ενός βλέμματος, που μπορεί να εκφράσει τόσο τα νοήματα και τα επίπεδα της πραγματικότητας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο δημιουργός, όσο και την κινηματογραφική αφήγηση.

Μέσα από μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών συναντήσεων, το εργαστήριο χαρτογραφεί τις αισθητικές προσεγγίσεις, τις φωτογραφικές μεθόδους, τα εργαλεία και τις έννοιες που μπορούν να βοηθήσουν έναν δημιουργό, ν’ αναζητήσει και να βρει το κατάλληλο φωτογραφικό ύφος.

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται ν’ ανακαλύψουν μια δική τους προσωπική φωτογραφική γραφή, που μπορεί να αποτελέσει τη βασική κατευθυντήρια γραμμή για την ταινία τους αλλά και έναν οδηγό που θα τους βοηθά να λαμβάνουν τις σωστές για εκείνους αποφάσεις, για να ενσωματώνουν δημιουργικά οτιδήποτε μπορεί να συμβεί μπροστά στην κάμερα.

 

Μεθοδολογία & Θεματικές

Εκκινώντας από επιλεγμένα αποσπάσματα μέσα από μια διεθνή φιλμογραφική βάση δημιουργικών ντοκιμαντέρ, κάθε εισήγηση θα εστιάζει σε μια συγκεκριμένη θεματική αναπτύσσοντας κεντρικές έννοιες, μεθόδους και εργαλεία.

Οι θεματικές στις οποίες θα εστιάσει το εργαστήριο αφορούν επιγραμματικά στην ανάλυση της έννοιας του στυλ μέσα από διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις, στην επισκόπηση των βασικών εργαλείων για τη δημιουργία μιας εικόνας και την αναζήτηση της μορφής, στη φωτογραφία και το φωτισμό, στο χειρισμό του φωτός και στους τύπους φωτισμού χωρίς μέσα και με μέσα, στα ρίσκα της φόρμας και στη συνολική ατμόσφαιρα μιας ταινίας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις δημιουργικές ιδέες τους, βρίσκοντας συγκεκριμένες λύσεις σε σχέση με το χειρισμό της εικόνας και του στυλ στις ταινίες ντοκιμαντέρ που αναπτύσσουν.

Εισηγητής

Ο Carlos Muñoz Gómez-Quintero ζει μεταξύ Αθήνας και Βαρκελώνης και είναι διευθυντής φωτογραφίας με ειδίκευση στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές σκηνοθεσίας και κινηματογράφου στο Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών Καταλονίας.

Έχει εργαστεί ως κινηματογραφιστής σε διεθνείς παραγωγές που εστιάζουν σε κοινωνικές και ανθρωπολογικές θεματικές και έχουν γυριστεί σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Πολλές από τις ταινίες στις οποίες έχει εργαστεί, έχουν λάβει μέρος και έχουν αποσπάσει βραβεία σε διεθνή κινηματογραφικά όπως τα BAFICI, Films I've seen, Sitges, Zinebi, Cinema du Reel BAFICI, Films I've seen, Sitges, Zinebi, Cinema du Reel, και τα βραβεία Goya.

Από το 2008 διδάσκει διεύθυνση φωτογραφίας στο τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UAB), κάνοντας mentoring σε ντοκιμαντέρ, web docs και VR ντοκιμαντέρ.

 

Gazing the Gaze - Workshop final poster.jpg
bottom of page